„Nabrať odvahu a zručnosti sa časom vycibria.“ Takýmto heslom by sa mal riadiť začínajúci domáci majster, ktorý má radosť z vykonanej práce. Či už ide o opravu starej stoličky, renováciu plota či výrobu jednoduchého nábytku.

Poslaním projektu Dieľňa prakticky je sústreďovať v internetovom zápisníku inšpirácie a postrehy, ktoré sa hromadia pri každodenej rutine autora tohto projektu. Cieľom je zaznamenať ich v dokumentárnej forme takým spôsobom, aby ich mohli s radosťou vo svojich príbytkoch zopakovať všetci, ktorí v nich nájdu čosi zaujímavé.

Zámerom bude využívať pri týchto prácach materiály, produkty a náradia dostupné na trhu, ktoré sú každoročne zdokonaľované tak, aby práca s nimi bola čo najjednoduchšia. Pre domácich majstrov, ktorí nemusia byť na slovo vzatými odborníkmi z radov profesionálnych remeselníkov.

Dielňa prakticky je priestorom pre hromadenie materiálov, ktoré sa vo finále pretavia do článkov v tlačených časopisoch a novinách. V aktívnom dialógu s čitateľmi, firmami a odvetvovými špecialistami. S cieľom rozdúchať iskierku „domáceho kutilstva“ v každom človeku, ktorý sa doposiaľ obával spraviť ďalší krôčik vpred.

To, čo ešte pred niekoľkými dňami bola kopa surových dosiek vo dvore sa môže zmeniť hoci aj na štýlovú skriňu do obývačky.

mattej

Je redaktorom víkendovej prílohy denníka SME, kde sa venuje témam dom, dvor, dielňa, záhrada. Záhradkárske a drobnochovateľské články publikuje v časopisoch Doma v záhrade, USS Záhrada, Recepty Prima Nápadů a Zahradnická kuchařka, o skúsenosti získané pri práci v dielni a na stavbe sa s čitateľmi delí v časopise Urob si sám. Aktívne prispieva i do časopisov Môj Dom a Tvorivé ekoBývanie.

Pridaj komentár